Covid-19 update.

Beste ouders, Lieve Zwemmertjes,

Watergewenning is weer volop aan de gang in Plopsaqua Landen-Hannuit.
U kan zich terug op elk moment inschrijven voor de volgende reeksen

Hopelijk zien we elkaar snel weer tijdens de lesjes en hou jullie allemaal gezond 🙂

Lieve sportieve groeten
Liesje, Fien, Fe en Fleur.

Wie zijn we?

Hallo, wij zijn 4 dames die elkaar al verschillende jaren kennen. Liesje is als eerste gestart met de lessen watergewenning in Landen, samen met haar mama Rita. Zij heeft dit uitgebouwd tot wat het vandaag de dag is: enorm veel spetterplezier! We hebben allemaal hetzelfde doel: de kleuters op een leuke manier kennis laten maken met de eerste stapjes naar de echte zwemlessen, zodat ze allemaal een dol-fijn brevet kunnen behalen.

Momenteel is Liesje de vaste juf, haar zal je dus elke zaterdagochtend in het zwembad terugvinden.
Fien en Fe hebben al enkele reeksen watergewenning mee gegeven. Ook zij zijn dus helemaal klaar om mee met Liesje de kindjes voor te bereiden op hun zwemlessen. Hun zus Fleur helpt ook mee.
Liesje heeft de meeste ervaring en heeft hen ingewerkt in de lesjes watergewenning. Liesje zorgt voor de afname van de watergewenningtestjes en schrijft ook de brevetjes uit.
Rita verzorgt vooral de administratie van het babyzwemmen en een deel van de watergewenning. Indien er een juf ziek valt, springt zij ook in om mee les te geven.

Fe


Fien


Liesje


Fleur


Waarom watergewenning?

Al spelend leren in het water. Dit is een zeer belangrijke basis naar de echte zwemlessen toe. Hoofdje onder water, ringen oprapen van de bodem, inspringen, drijven en pijlen. Allemaal het begin om te leren zwemmen. Al spelend leren wij dit je kind aan.

Waar en wanneer?

De lessen watergewenning gaan door in het zwembad van Plopsaqua Landen-Hannuit, Rue de Landen 187, 4280 Hannuit.

We hebben drie startmomenten in het jaar.
Het zijn telkens 10 lesjes van 30 minuten die zullen doorgaan op zaterdagvoormiddag tussen 9 uur en 12 uur.

De kinderen die op dit moment in de les zijn, krijgen voorrang op de nieuwe kinderen. Dit wil zeggen dat de groep die nu bezig is met watergewenning, tot op een bepaalde datum zich mag inschrijven voor de volgende reeks. Na deze datum zijn de vrije plaatsen voor kinderen die nog moeten starten. Er wordt een plekje op de wachtlijst aangemaakt op datum van inschrijven en er wordt gemaild als er een vrije plaats is.

Door Covid-19 zijn we gebonden aan strenge voorschriften, zowel voor het zwembad als voor de gezinsbond. We doen ons best om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Alvast onze excuses voor het ongemak..

Huidige reeks - VOLZET

 • zaterdag
  11
  september
  2021
 • zaterdag
  18
  september
  2021
 • zaterdag
  25
  september
  2021
 • zaterdag
  16
  oktober
  2021
 • zaterdag
  23
  oktober
  2021
 • zaterdag
  30
  oktober
  2021
 • zaterdag
  13
  november
  2021
 • zaterdag
  20
  november
  2021
 • zaterdag
  27
  november
  2021
 • zaterdag
  4
  december
  2021

Kostprijs

Per reeks van 10 lesjes, betaalt u 50 euro per kind MET abonnement en 60 euro per kind ZONDER abonnement.
U kan ook via ons een abonnement aanvragen aan 45 euro. Dit komt bovenop de deelnameprijs!

Praktische zaken

Vanaf de leeftijd van 3 jaar kan je kindje aan onze lessen watergewenning deelnemen.

De ouders kleden de kindjes om en wachten op de juffen die de kinderen in de kleedkamer komen ophalen. De juffen brengen de kindjes, na het douchen, weer terug naar deze kleedkamer. Je kan best een handdoek meegeven, daar het redelijk koud is voor de kinderen als ze uit het water komen.

De eerste les vragen wij om iets vroeger aanwezig te zijn, aangezien er nog documenten voor de verzekering ingevuld moeten worden.

Vraag eens na bij uw ziekenfonds of u recht heeft op een tegemoetkoming voor de inschrijving bij sportlessen. Dit formulier mag u gerust meebrengen, dat vullen wij dit voor u in.

Het is niet de bedoeling dat ouders mee in het water gaan. In de cafetaria kunnen jullie kijken naar jullie (b)engeltjes.

Bandjes gebruiken we niet in de les. Een duikbril mag eventueel wel, maar is zeker niet verplicht.

Graag even met uw kindje een toiletbezoek doen vóór de les van start gaat, zo kunnen we een half uur lang ononderbroken plezier beleven in het water.